18.09.2023

Voorbereidende werken bouw Parkeertoren personeel gestart

UZ Gent Parkeertoren personeel vooraanzicht

Op maandag 18 september starten de voorbereidende werken voor een gloednieuw parkeergebouw. De 1.800 plaatsen zijn voorbehouden voor het ziekenhuispersoneel. De toren komt aan de rand van het ziekenhuisterrein, vlakbij de rotonde van de E17. Het parkeergebouw vormt een belangrijke schakel in het mobiliteitsplan van het UZ Gent en moet de parkeer- en mobiliteitsproblemen op en rond de campus verlichten. Ook de verkeersveiligheid op het ziekenhuisterrein zal verbeteren en er komt meer ruimte voor groen. Het einde van de bouw is voorzien eind 2024.

Vlottere mobiliteit in een duurzaam jasje

De parkeertoren bouwen we bewust aan de rand van ons terrein. Zo vermijden we dat auto’s van onze personeelsleden het verkeer van onze patiĆ«nten en bezoekers kruisen. Dat zorgt voor een vlottere en veiligere mobiliteit op onze campus. PatiĆ«nten en bezoekers kunnen straks trouwens rechtstreeks onder ons ziekenhuis parkeren. Dankzij het dak van zonnepanelen speelt de parkeertoren bovendien een rol in de circulaire energievoorziening en de ambitie om de campus tegen 2050 CO2-neutraal te maken.

Minder asfalt, meer groen

Omdat ons personeel niet langer met de auto doorheen het ziekenhuisterrein moet rijden, kunnen we de oppervlakte van de geasfalteerde rijbanen op het terrein beperken. Dat zorgt voor meer verkeersveiligheid en minder lawaai, maar geeft ons ook de kans om meer groen aan te planten.