21.04.2023

Bouw toekomstig Centraal onthaal van start

Op 24 april starten de voorbereidende werken voor een tijdelijke, eigentijdse constructie waarin het Centraal onthaal zal komen.  Vanaf 11 mei zie je het nieuwe gebouw verschijnen op het voorplein voor de ingangen 12 en 10 (het Kinderziekenhuis). Ingebruikname voorzien we in het eerste kwartaal van 2024.

We realiseren al een stukje toekomst

Met dit tijdelijke inkompaviljoen lopen we al een stukje vooruit op de toekomst, want ook in het hoofdgebouw voorziet Project U in een centrale organisatie van het onthaal. In de eerste maanden van 2024 verzamelen we op deze voorlopige locatie van het Centraal onthaal al onze bemande onthaal-, info-, ticket-, aanmeld- en inschrijvingsdiensten.

Ruimere dienstverlening door slimmere bezetting

Door al deze diensten samen te brengen, creëren we één duidelijk ankerpunt op onze campus. Bovendien geeft het ons de mogelijkheid om aan de hand van een slimmere en compactere bezetting de dienstverlening aan onze patiënten en bezoekers te stroomlijnen en uit te breiden.

Eerste indruk van ons ziekenhuis

Het mag dan wel om een tijdelijk gebouw gaan, minstens zes jaar lang zal dit op heel wat mensen een belangrijke eerste indruk van ons ziekenhuis nalaten. Op karakter en uitstraling wilden we daarom niet besparen, net zo min als op comfort, lichtinval en zowel praktische als sfeervolle inrichting.

Satellietpunten

Niet iedereen zal bij elk bezoek telkens weer langsheen het Centraal onthaal hoeven te gaan. Als je in een verder gelegen gebouw een afspraak hebt, zal je er enkel bij (dag)opname, voor bijkomend advies of soms ook voor een eerste inschrijving langs moeten gaan. Aan de ingangen 25, 40 (Revalidatiecentrum) en 50 en in de atria van de poliklinieken blijven er aparte aanmeldzuilen staan. Aan ingang 50 komt er bovendien ook een infopunt waar je binnen de gebruikelijke diensturen via videocall hulp of informatie kan vragen en krijgen.